Srednja škola

Naš Centar nudi mogućnost trogodišnjeg srednjoškolskog obrazovanja. Nastava se održava na srpskom i mađarskom jeziku.

Profesionalno osposobljavanje učenicima pruža teorijska i praktična znanja iz sledećih područja rada: 

 

1. Hemija, nemetali i grafičarstvo

Obrazovni profil:

 • knjigovezac

Obrazovanje u okviru područja rada: hemija, nemetali i grafičarstvo za zanimanje – KNJIGOVEZAC, treći stepen stručnosti realizuje se u okviru naše srednje stručne škole.

Praktična nastava se realizuje u prostoru opremljenom opremom neophodnom za rad u knjigoveznici. Izvođenje praktične nastave omogućava da učenici iskažu svoje znanje, kreativne sposobnosti i veštinu u pripremi materijala i dorade odgovarajuće kategorije složenosti.

2. Lične usluge

Obrazovni profil:

 • frizer
 • manikir-pedikir

 U okviru područja rada: lične usluge, učenici se obrazuju za zanimanja – ŽENSKI FRIZER i PEDIKIR – MANIKIR, treći stepen stručnosti. Praktična nastava realizuje se u frizerskoj i manikirskoj radionici u okviru škole. Radionica je opremljena po propisanim standardima. Sadrži opremu i prateći sadržaj kao i proverena i priznata sredstva za rad.

Učenice u raznim prilikama imaju mogućnost da pokažu svoja praktična i teorijska znanja. Neke od njih su pravljenje frizura i sređivanje noktiju za male i velike mature, za školske manifestacije i predstave.

3. Poljoprivreda, proizvodnja I prerada hrane

Obrazovni profil:

   • pekar
   • mesar – kobasičar

Obrazovanje u okviru područja rada: poljoprivreda, proizvodnja i prerada hrane za zanimanje –PEKAR, treći stepen stručnosti realizuje se u okviru naše srednje stručne škole.

Učenici ovog obrazovnog profila praktičnu nastavu obavljaju u pekari „Evropa“.

 U okviru prakse učenici se obučavaju u pripremi hleba i raznih vrsta peciva.

MESAR – KOBASIČAR, treći stepen stručnosti realizuje se u okviru naše srednje stručne škole.

 Za naše učenike na ovom smeru obezbeđena je praktična nastava u mesari „Margetić“. Učenici uče kako se vrši primarna prerada mesa i kako se prave mesni proizvodi.

4. Geodezija i građevinarstvo

Obrazovni profil:

   • moler

U našem Školskom centru sa domom učenika „ Dositej Obradović“, dostupno je i obrazovanje u okviru područja rada: geodezija i građevinarstvo za zanimanje – MOLER, treći stepen stručnosti.

Centar ima saradnju sa različitim zanatskim preduzećima u kojima učenici imaju priliku da na praktičnim primerima nauče zanat kombinujući ih sa teorijskim znanjima koja su poneli iz naše škole.

5. Mašinstvo i obrada materijala

Obrazovni profil:

   • bravar

Obrazovanje u okviru područja rada: mašinstvo i obrada metala zazanimanje – BRAVAR, treći stepen stručnosti realizuje se u okviru naše srednje stručne škole.

 Praktična nastava za bravare se od 2020. godine obavlja u školi. Napravljena je radionica koja je opremljena uz pomoć novčane donacije "Betlen Gabor“ i donacije dobijene od D.O.O. „GRGO BRAVAR“ u vidu stolova i opreme za zavarivanje.

 

Brošure na mađarskom i srpskom jeziku možete pogledati ovde – mađarski jezik  srpski jezik